Bedrijfsgeschiedenis

T&W Bouw is opgericht door Theo van den Elzen en Willy de Groot. Het was 1 februari 1991 toen Theo en Willy samen het initiatief namen om een bouwbedrijf te starten in een schuurtje aan de Lagenheuvelstraat te Volkel. Sinds de start van het bedrijf hebben zij niet stil gezeten en hebben wij al diverse verbouwingen, nieuwbouw, onderhoud en renovatie projecten voor zowel particulier als zakelijke klanten naar tevredenheid uitgevoerd. In de loop der jaren werd het schuurtje aan de Lagenheuvelstraat te klein. Daarom verhuisde T&W bouw in 1993 naar de ingang van Volkel namelijk de Nieuwe Udenseweg 6 te Volkel. Hier werd het bedrijf verder uitgebreid met een machinale werkplaats en opslag voor bouwmateriaal en materieel.

Ook werd het bedrijf in 1993 uitgebreid met een nieuwe bedrijfstak namelijk het op maat maken en verkopen van schuttingen, tuinhuisjes, speeltoestellen en tuinartikelen. In de jaren hierna heeft T&W bouw zich verder ontwikkeld tot een betrouwbare partner in de regio Uden en omstreken. Ook heeft T&W bouw meegewerkt aan de geluidsisolatie werkzaamheden voor het Ministerie van Defensie in de regio Volkel en Mill. In 2007 heeft T&W bouw het bedrijf Prelan te Gemert overgenomen en het totale aanbod van tuinartikelen voor particulieren en zakelijke klanten opgenomen in ons assortiment waardoor het assortiment verder groeide.

Overname T&W Bouw

In 2010 heeft Theo van den Elzen T&W bouw helemaal overgenomen van zijn toenmalige mede eigenaar Willy de Groot. Het was een slechte tijd in de bouw, we zaten destijds midden in de crisis, maar Theo ging toen verder samen met hulp van zijn 2 dochters en zoon. Zij zaten toen alle 3 nog op school. Willy ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Omdat T&W bouw in de regio Uden en omstreken een bekende en betrouwbare naam had opgebouwd heeft Theo er destijds voor gekozen om met dezelfde naam verder te gaan.

Volkel West

In Volkel kon bijna 30 jaar lang niet gebouwd worden, vanwege de geluidscontouren van de vliegbasis. Alle acties die bewoners organiseerden hielpen niet. Na jarenlange bouwstop in Volkel werd er in 2007 besloten om te kijken naar een nieuwe Mer (milieu-effectrapportage). In 2007 was de eerste stap gezet om in Volkel een nieuwe wijk te ontwikkelen namelijk Volkel West I. Het duurde nog enkele jaren voordat de eerste fase gebouwd ging worden. Maar toen de hele wijk gebouwd was lag er nog een stuk grond naast Volkel West waar niet gebouwd ging worden. Theo bedacht in 2014 samen met architect Noud Leenders een flexibel concept voor de specifieke vraag vanuit Volkel. Het hele plan was binnen 1 jaar verkocht en er zijn in totaal 16 verschillende woningen gebouwd afgestemd op de wensen van de kopers.

Verhuizing

Om de gewenste voortzetting en groei van het bedrijf mogelijk te maken heeft Theo van den Elzen samen met zijn zoon Sander van den Elzen eind 2016 een verhuurbedrijf met de daarbij behorende grond en opstallen aangekocht op de Zeelandsedijk 24 te Volkel gekocht. Op deze locatie gaat T&W bouw een nieuw bedrijfspand bouwen waar zij hun bouwactiviteiten verder kunnen uitvoeren. Naar verwachting zal dit eind 2018 / begin 2019 klaar zijn.