Vlonder leggen

Over dit product

Bij het leggen van een vlonder dient de ondergrond vlak te zijn voorzien van een afschot zodat water van de vlonder kan afvloeien. Op deze ondergrond kunnen stoeptegels worden gelegd om de 40 à 50 cm om de kracht van de vlonder af te dragen. Onder deze stoeptegels kan grind of antiworteldoek worden gelegd om onkruid onder uw terras te voorkomen. 

Vervolgens kan er een frame worden gemaakt van regels waar later de vlonderplanken op bevestigd kunnen worden. Hardhouten Regels van 4,5 x 7 cm zijn uitermate geschikt als onderlaag voor uw vlonder, ook kunt u gebruik maken van geïmpregneerde Grenen of Douglas regels voor dit onderwerk. Deze regels dienen 40 cm hart op hart te liggen bij een vlonderplank van 2,1 cm dik; bij een plank van 2,5 cm dik kunt u een afstand van 50 cm aanhouden.

Bij het monteren van de planken dient u rekening te houden met het werken van het hout en moet er een tussenruimte van ca. 0,5 cm worden aangehouden tussen de planken. De bevestiging kan het beste worden gedaan met RVS terrasschroeven zodat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw nieuwe vlonder.

Voor verdere informatie en advies kunt u contact met ons opnemen.